Op 21 maart was het jaarlijkse mbo foodevent 'Food for Teachers'.
Dit keer organiseerden we het samen met de Buitengewoon Groen, waardoor er ook ruim 30 medewerkers vanuit het vmbo aanwezig waren. Heel erg leuk!
Voor velen het hoogtepunt van Food for Teachers was het optreden van de Communicatiestudio Uitgesproken Gasten. Kijk hier hun act terug en luister vooral goed naar de prachtige tekst!
We waren te gast bij OMNIA op de campus van Wageningen University, midden in de Food Valley. Deelnemers waaierden uit over de hele campus én daarbuiten.
In de nieuwsbrief blikken we terug en kun je de presentaties downloaden. Daar staat veel bruikbare informatie en kennis in, ook voor de mensen die er niet bij waren. Gemist? Kijk hier alles terug.
Wat was het leuk, het Food for Teachers LIVE EVENT donderdag 23 maart 2023 bij de Mauritskazerne in Ede! Hier lees je hier het verslag van dit sprankelende event met food-, bedrijfsleven- en onderwijsinspiratie. Met uiteraard alle presentaties als download.
Webinars van Food for Teachers in schooljaar 2021-2022:
Kennisbank Food
De Kennisbank Food is opgegaan in de het Portaal Vakinformatie voor de Foodprofessional op het vernieuwde Groen Kennisnet. Alle bronnen die eerder door docenten en bedrijven zijn verzameld in de Kennisbank Food, hebben nu een plek gekregen op deze pagina. En er is nog heel veel ruimte voor meer, dus aanvullingen zijn altijd welkom!
Het praktijkcluster Food omvat de gehele keten van voeding en voedsel. Traditionele bedrijfstakken hierbinnen zijn productiebedrijven, verwerkers, leveranciers, distributeurs, logistieke bedrijven in de wereld van vers en food, horeca, retail, et cetera. Tegenwoordig staat voeding nadrukkelijk ook op de agenda bij ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en de overheid. Bij deze organisaties gaat het over thema’s als voeding in relatie tot gezondheid, welbevinden en beleving.
In grote lijnen gaat het om:
In het praktijkcluster werken bedrijven, brancheverenigingen en onderwijsinstellingen uit heel Nederland samen op het gebied van praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing. Samen zorgen wij er voor dat meer jonge mensen geïnteresseerd raken in het vakgebied. Ook werkt het praktijkcluster aan het actueel houden van de kennis en vaardigheden van de werkenden in de sector. Het resultaat is dat de sector toekomstbestendig is en de uitdagingen in het werkveld optimaal aan kan. Belangrijk voor het succes van het praktijkcluster is de samenwerking met bedrijven. Deze samenwerking wordt vooral in de regio vormgegeven. De landelijke samenwerking en afstemming met het bedrijfsleven verloopt vanuit het programma Human Capital Agenda Food & Feed via de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).
In de praktijkcluster Food gaat het over thema’s als voeding in relatie tot gezondheid, welbevinden en beleving. Rode draad in alle bedrijfstakken, sectoren en organisaties is dat er behoefte is aan medewerkers die kennis hebben van de herkomst van producten, de stappen in het productieproces kennen en kennis hebben over de relatie tussen voeding en gezondheid.
Voeding & Gezondheid, Duurzaamheid en Technologische ontwikkelingen zijn leidende onderwerpen in het praktijkcluster.
Bron: Zuivel NL
De partners in het praktijkcluster werken samen aan het actueel houden en vernieuwen van opleidingen, en het ontwikkelen en verspreiden van praktijk-klare kennis. De vernieuwing van opleidingen betreft zowel de inhoud van de stof als de manier waarop deze aan leerlingen, studenten en cursisten wordt aangeboden. Docenten en ondernemers praten elkaar in lerende netwerken regelmatig bij en worden bijgeschoold over nieuwe ontwikkelingen in het werkveld. Regionale ‘meeting points’ staan centraal in de aanpak. Hier komen onderwijs, onderzoek en werkveld letterlijk samen.
Samengevat gaat het dan over drie doelstellingen:
Bron: Zuivel NL
Een greep uit onze activiteiten: